Послание до родителите от Дядо Коледа

Мили родители,
Може брадата и мустаците ми да са от памук, но няма друг вълшебник на света, когото децата да очакват с такова нетърпение, като мен.

Да, аз имам големи финансови възможности, но ви забранявам да купувате прекалено скъпи неща от мое име. Детето за нищо на света няма да разбере защо така съм го обидил: на приятеля му съм подарил количка с дистанционно управление, а на него - анцуг.

Знам за икономическата ситуация в страната, но забранявам да обяснявате на малчуганите, че ще получат подарък от мен, когато на мама и татко им изплатят заплатите. Не свързвайте вашите трудности с моите вълшебства.

Да, разбирам, че да се купи или ушие маскараден костюм е проблем, но все пак помнете: нека детето бъде единственият Пинокио или Фея, но не един от двадесетте заека.

Аз живея в гората и всяка красавица елхичка ми е много скъпа, но ако вашето дете няма още седем години, купете истинска елха или борче - ароматът им цял живот ще му напомня за най-щастливите мигове на детството.
А ученикът вече ще се съгласи с вас, че природата трябва да се пази и с радост ще украси изкуственото дръвче.

Да, аз съм стар и мога да объркам номерата на къщи и блокове и апартаменти. Може вие да изпращате писмата до мен, но не да ги цензурирате или надзиравате, а само за да може поръчките на децата да бъдат изпълнени съвсем точно.

Аз влизам във вашите къщи през комина или през прозореца, но ви нареждам през мразовитите нощи да проверявате дали прозорците са затворени.
Малчуганите често нарочно ги отварят.
Но аз все пак съм вълшебник и знам как да вляза.

Да, чувал съм за суетата във вашия живот, но ви нареждам да се готвите по всички правила за най-светлото, най-семейното тържество.

Нека има елха, подаръци, сладки и кравайчета в коледната нощ.

---------------------

Звучи ли ви актуално? Публикувано е преди повече от 10 години от

15.12.2003/rozali.comДобави в Svejo Сподели във Facebook