Блог на Българска баница

Мили родители,
Може брадата и мустаците ми да са от памук, но няма друг вълшебник на света, когото децата да очакват с такова нетърпение, като мен.

В един студен декемврийски ден на далечната 1897 година в редакцията на американския вестник „Ню Йорк пост“ се получава писмо от едно осемгодишно момиченце – някоя си Вирджиния О’ Ханлън, която по съвет на баща си моли авторитетния вестник да отговори на въпроса, който мъчи милиони деца по света – има ли наистина Дядо Коледа.

Замислете се за сложността зад всичко, зад всичко живо – било то животно или растение. Въпреки напредъка си, технологиите все още не могат да се мерят с чудесата на природата. През последните години науката направи голям напредък в дешифрирането на загадката на ДНК, но какви тайни остават все още скрити?

Ето Вашите "100 хубави думи за България", пристигнали по електронната поща или във Фейсбук (запазваме шрифта и ортографията на авторите) източник DW 

 

Елена Станоева:

 

CoRoT Sol 1 е смятан за двойник на Слънцето заради сходната им маса и сходния им химически състав

Преди 1086 години на днешния ден смъртта застига един от най-големите владетели на България - Симеон Велики. През 926 г. с неуспех завършва походът на Симеоновите войски към хърватските земи. Той губи войната и реално тя се оказва първият военен провал в 62-годишната му история. Атаката срещу хърватите е и последната война на великия български владетел.

Освен, че красят много градини и ни радват всяка пролет с красивите си цветове, те имат и лечебни свойства.

Вижте някои от тах.

 

Съединение, типично за храните в средиземноморския тип меню, отнема на раковите клетки суперсилата, благодарение на която тялото не успява да ги неутрализира. По сложен обменен механизъм веществото кара мутиралите дефектни клетки да се държат като нормални.

                                      За Съединените американски щати

Страници